Voor veiligheid of energiebesparing

HVE Elektrotechniek heeft jarenlange ervaring met de installatie van verlichting. Wij hebben zowel voor particulieren als bedrijven al vele projecten op dit gebied gerealiseerd.
 
Verlichting elektra oisterwijk     Licht is erg belangrijk binnen
    gebouwen. Zo moet er voldoende licht
    op de werkplek aanwezig zijn, zoals in
    de Arbowet is voorgeschreven. Ook is
    het van levensbelang dat er een goede
    vluchtwegmarkering is en dat de
    noodverlichtingsarmaturen op de juiste
    plaats hangen, zodat ze goed zichtbaar
    zijn tijdens calamiteiten.

 

Energiebesparing met LED-verlichting

Verlichting maakt gemiddeld 1/6 deel uit van het energieverbruik in de woning. Door hier verstandig mee om te gaan, kunt u flink wat kosten besparen. Een gloeilamp geeft bijvoorbeeld voor 95% warmte en voor 5% lichtopbrengst. Als deze gloeilamp gedimd wordt, wordt alleen de lichtsterkte verlaagd en niet het energieverbruik.

LED-verlichting is de verlichting van de toekomst. De levensduur (gemiddeld ongeveer 50.000 uur) is 25 keer langer dan een gloeilamp en ongeveer 15 keer langer dan een spaarlamp.

Dankzij het lage wattage van LED-verlichting is deze ongeveer 90% zuiniger dan een gloeilamp. Het enige nadeel van LED-verlichting is de aanschafprijs, maar ook die is al met rasse schreden aan het dalen.De lange levensduur en het lage verbruik zorgen ervoor dat de investering snel is terugverdiend.

Er kan ondertussen al meer met LED dan u denkt. Heeft u het idee dat een nieuwe LED-lichtplan u veel besparing kan opleveren? Neem contact met ons op en wij rekenen het vrijblijvend voor u uit.