HVE staat níet voor Henry van Eijndhoven. Want dat zou betekenen dat ik de boel hier alleen bestier, en dat is zeker niet zo.
HVE is een team van prachtige vakidioten die een passie hebben voor elektrotechniek. Elk teamlid weet waar zijn of haar kracht ligt en hierdoor kunnen we onze krachten goed bundelen en ieders expertise op de juiste plaats en tijd inzetten. Samen klaren we de klus. Dat is HVE.
Zo’n 80% van het comfort in villa’s, kantoren en utiliteit wordt bepaald door installatietechniek. Domotica, data, alarminstallaties, camerabewaking, verlichting, brandbeveiliging, energieopwekking: om een luxe woning of modern bedrijfspand van alle gemakken te voorzien, zijn de mogelijkheden tegenwoordig eindeloos.
Met als grootste uitdaging: alles vlekkeloos te laten werken én vloeiend aan elkaar te koppelen. Boven verwachtingen. Zonder storingen. En binnen budget. Die hedendaagse complexiteit is voor ons de dagelijkse drijfveer. Wij worden enthousiast van vraagstukken waar anderen hun vingers niet aan durven branden. Daarom hebben we nagenoeg alle kennis in eigen huis. En neemt iedereen binnen HVE zijn verantwoordelijkheid, met één gezamenlijk doel voor ogen: een project dat he-le-maal af is op installatietechnisch gebied. Eigenlijk maken we van iedere installatie een kunstwerk. Ook als het niet zichtbaar is voor de klant. Want kwaliteit schuilt ook in de onzichtbare details.
Waar die drang naar perfectie vandaan komt? Als kleine jongen kon ik mezelf al helemaal verliezen in dingen bouwen. In het bedrijf van mijn vader leerde ik topsegment keukens, zoals Bulthaup en Gaggenau tot in de puntjes perfect te plaatsen, onder hoge tijdsdruk. En tijdens mijn opleiding bij een internationale speler op het gebied van elektrotechniek leerde ik de fijne kneepjes. Van het runnen van een succesvol project, van calculatie en tekenen tot werkvoorbereiding en de daadwerkelijke installatie. Toen ik met HVE startte was installatietechniek nog niet zo complex en werkten we vooral in het ‘modale’ segment. Een schakelaar, paar stopcontactjes, een coax-aansluiting en dan hield het wel op. Maar tegenwoordig zit er op elke vierkante meter wel iets van slimme elektra. En hebben we al duizenden vraagstukken opgelost met slimme installatietechniek.
Deze ervaringen nemen we mee in ieder nieuw project. Als een architect, interieurdesigner of pandeigenaar zijn plannen uitlegt aan ons team, ontstaat het eerste installatieontwerp in ons hoofd. We zien de installaties voor ons die nodig zijn om het interieurplan tot leven te wekken. We weten precies welke materialen waar verwerkt moeten worden om het ontwerp te versterken. Samen zien we het grote geheel. En tegelijkertijd de kleinste details. Tijdens een eerste rondgang door het pand ontstaat ook de planning. Wat gaan we maken en hoe gaan we het maken? Welke materialen en merken zijn mogelijk, en welke zeker niet?
Zo plan ik samen met mijn team alles tot in de puntjes: hoe we zaken gaan aanpakken, welke knelpunten we gaan tegenkomen. En welke alternatieven we kunnen bieden, zodat de beleving nóg beter wordt. Alles moet perfect worden opgeleverd. Alles moet kloppen. Want ook al kies je voor de allerduurste merken en componenten; het wordt pas écht high-end als alles tot in de puntjes perfect wordt geïnstalleerd. Alles exact naar wens. Dat is altijd ons streven.
Wat vind je belangrijk qua comfort en luxe?
Gecontroleerd hak- en breekwerk, in nauw overleg met
bouwpartners
Uitgebreide inventarisatie
Alles door één team, tot op het laatste kroonsteentje
Opstellen van een gedetailleerd masterplan voor elektra, verlichting, beveiliging en duurzame technieken
Gecontroleerd hak- en breekwerk, in nauw overleg met
bouwpartners
Alles door één team, tot op het laatste kroonsteentje